TRAININGSUREN

woensdag 18.30u tot 19.30u.

vrijdag 18.30u tot 19.30u

JEUGD 6 tot 10 jaar

 

In de eerste groep wordt op een vooral speelse manier de basis van jujitsu aangebracht.

Toch worden ook de nodige aandacht en discipline gevraagd: respect voor de dojo, respect voor de trainer en respect voor de partners zijn nodig om de trainingen aangenaam, leerrijk en zinvol te maken.

 

Qua inhoud wordt hier vooral gewerkt rond bevrijdingen: een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht! Ook de basisworpen worden aangeleerd.

 

De jeugd draagt de kleur waaraan gewerkt wordt. Hun vordering in het beheersen van die kleur wordt getoetst met examens (zie kalender) en wordt gemerkt met zwarte streepjes op de gordel.

woensdag 19.30u tot 20.30u.

vrijdag 19.30u tot 20.30u

JEUGD 10 tot 15 jaar

 

In de de tweede groep wordt op die manier verder gewerkt, weliswaar op een hoger niveau. 

Terwijl de eerste groep vooral werkt rond "wit", de bevrijdingen, gaat de tweede groep verder werken aan de "gele" gordel.

Bij de volwassenen staat die voor "klemmen", maar in onze club wordt met de jeugd niet op klemmen gewerkt: klemmen zijn "spanningen" die gezet worden, en die bij aanzetten, mocht het nodig zijn, kunnen leiden tot breuken. Dat vergt een zodanige controle van degene die de klem zet, en belast ook de gewrichten van de partner enorm tijdens het oefenen, dat wij dit even overslaan bij de jeugd en werken met een alternatief geel trainingsplan dat zich vooral toespitst op worpen.

Na geel volgt oranje, waarin onze jeugd vooral werkt op karate.

Op vrijdag traint de tweede groep tot 20.30u mee met de volwassenen, wat de lat hoog legt en voldoende uitdaging biedt. 

Vanaf 12 jaar, en afhankelijk van de fysieke en psychische rijpheid, is de jeugd welkom om over te stappen naar de volwassenentrainingen op maandag en vrijdag van 19.30u tot 21.00u. Vanaf 15 jaar is de overstap verplicht.

 

"IT'S NOT WHETHER YOU
GET KNOCKED DOWN, IT'S WHETHER YOU GET UP"

Vince Lombardi

maandag 19.30u tot 21.00u.

vrijdag 19.30u tot 21.00u.

VOLWASSENEN

 

Bij de volwassenen volgen wij de stijl die werd opgesteld door François Van Haesendonck.

Alhoewel er tijdens de trainingen les wordt gegeven over de verschillende "kleuren" heen, evolueert de individuele volwassene kleur per kleur, waarvoor hij/zij telkens een examen aflegt binnen de club.

Er wordt gestart met de bevrijdingen (wit), daarna klemmen (geel), worpen (oranje), bewegingen en controle (groen), wapens (blauw) en karate (bruin).

Vanaf het behalen van de blauwe gordel kan men deelnemen aan en toetsen op de federale trainingen    , om zich op die manier zwart-waardig te bewijzen.

Na het behalen van de eerste Dan kan binnen de federatie verder gewerkt worden via de Dangraadtrainingen.

 

 

©Jigo Ronse, jiu-jitsu en zelfverdediging

2019